Behövs en byteshylla?

I källaren finns sedan något drygt år en hylla. Den kallas byteshyllan, men fyndhyllan vore kanske ett mer adekvat namn, eftersom man där kan lägga beslag på diverse attraktiva fynd utan att lämna något i utbyte! 

Tanken är att man här ska kunna erbjuda sina grannar fullt funktionsdugliga men ändå obehövda saker och ting, sånt man vill bli av med men som någon annan skulle vara tacksam över att bli ägare till.

Utan att det behöver sägas är hyllan inte avsedd för fynd i XXL-klassen. Att lägga dit en garderob, som någon har gjort, är t.ex. inte avsikten. Hur mycket fynd de än är, så är bilar, cyklar, och liknande jätteprylar som t.ex. en garderob inte lämpliga för byteshyllan. När hyllan kom till stånd, utgick man från att var och en kunde förstå detta utan att det skrevs medlemmarna på näsan!

Därför uppmanas garderobsdonatorn att hämta sin garderob! Den har stått där länge nog nu.

Styrelsen frågar sig just nu om byteshyllan verkligen fyller ett behov. Eller har den utvecklats till att bli ett enkelt sätt för oss boende att slippa gå till soptippen själva? För att finna svar på den frågan kommer hyllverksamheten under den närmaste tiden att stå under speciell uppsikt. Att ha en hylla som huvudsakligen är ett skräpupplag kan knappast vara meningsfullt. I så fall bör hyllan stängas och platsen städas.

Hälsningar

Info/Utsikten 2