En ljus jul av värme och omtanke!

Så är den här igen – juletiden med Lucia, med tomtar och med julgran och glitter! Och för de flesta av oss också umgänge med släkt och vänner. En årlig fest för de flesta av oss. Granen glittrar, ugn och spis går för högtryck, ljusen brinner. Styrelsen önskar alla medlemmar en God Jul och Ett Gott Nytt År!

SAMTIDIGT VILL VI PÅMINNA OM ATT BRANDFARAN LURAR OM VI INTE ÄR UPPMÄRKSAMMA! LÄMNA INGA LEVANDE LJUS OBEVAKADE, GLÖM INTE ATT STÄNGA AV SPIS OCH UGN, NÄR MATEN ÄR FÄRDIGLAGAD. SE TILL ATT SPISFLÄKTEN ÄR RENGJORD, SÅ ATT INTE GAMMALT MATFETT FATTAR ELD ELLER STÄLLER TILL ANDRA PROBLEM.

Här nedan upprepas lite information som fanns att läsa här på hemsidan för någon månad sedan. Det kan vara värt att läsa en gång till inför årets stora helg:

KOM IHÅG att det är nödvändigt att då och då rengöra frånluftsventilerna i kök, badrum, klädkammare, och i förekommande fall i gästtoalett och klädkammare! I Bopärmen rekommenderas att detta sker två gånger/år. Torka av ventilerna med fuktig trasa, försiktigt så att inställningen inte förändras. Friskluftsintagen bakom elementen bör också rengöras. De innehåller filter som tas ur och dammsugs, innan de sätts tillbaka.
Om köksfläkten står bl.a. följande att läsa i Bopärmen: ”Köksfläkten och spiskåpan bör rengöras med jämna mellanrum för att fungera bra. Lossa fettfiltret och spola det rent under varmt vatten, eller diska det i diskmaskinen. Övriga delar av fläkten och kåpan tvättas med varmt vatten och diskmedel.”
I Bopärmen får du också tips om hur du får köksfläkten att fungera extra effektivt, när du har storkok och fläskstekning eller liknande på gång! (Se flik 13, underflik 13 ”Forcerad ventilation vid matlagning”).
En skön och avkopplande helg
önskar
Info/Utsikten 2

Skrivet av keweza 12 december, 2013 - 21:59
Taggar: 

Information