GlADA NYHETER FÖR ALLA HUNDAR!

Inte bara hundarna utan också deras mattar och hussar har fått något att glädja sig åt! Någon gång nästa år öppnas nämligen en hundrastgård i Barockparken! Man kan förmoda att också de som har en något ambivalent och skeptisk attityd till hundar i stadsmiljö  hälsar nyheten med viss tacksamhet. 

Det är Gunnar Huss, känd och stolt dalmatinerägare i Utsikten 2, som redan år 2010 kontaktade kommunen och pekade på möjligheten att för en ringa penning öppna en hundrastgård i Barockparken. Gunnar säger i ett uttalande för Västra Sicklaöns nyhetsblog:

”Mitt förslag var då det för fäfot liggande området vid Barockparken ovanför gångvägen. Det  är  700 – 800 m2 stort.  Genom de naturliga begränsningarna på tre sidor blir det också ekonomiskt fördelaktigt att göra en investering i en hundrastgård där. Tre sidor är redan inhägnade genom befintliga murar. Det behövs bara ett gunnebostängsel med grind utmed gångvägen från Hospitalet till Danviksbron och en rejäl soptunna. Klart!  Möjligen en eller två parkbänkar”, skrev han i en påminnelse till Nacka kommun.

Efter många påminnelser från Gunnar och svar om prioriteringar från Nacka kommun har det nu alltså inkommit ett positivt svar från Gunilla Grudevall-Steen (ordförande Tekniska nämnden, Nacka kommun):

”Enligt vår plan kommer hundrastgården 2015. Vänligen Gunilla”

Hälsningar

Info/Utsikten 2