Har du rätt försäkring?

Som nyinflyttad kan man undra över hur försäkringsläget är när man bor i Utsikten 2. Därför kommer här lite information om hur du bör teckna din obligatoriska hemförsäkring!


Under Köpa/Sälja här på hemsidan kan man läsa att "Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna…” 


Vad är ett bostadsrättstillägg? 

Trygg-Hansa ger följande förklaring:

  •  ”Bostadsrättstillägg är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för fast inredning i lägenhet eller radhus. Äger du en bostadsrätt eller ett radhus är du ansvarig för fast inredning som badrum, kök och så vidare, vilket kan vara mycket kostsamt att åtgärda vid en eventuell skada. Med ett bostadsrättstillägg till din hemförsäkring är du som ägare av en lägenhet i en bostadsrätts­förening skyddad vid eventuella skador.”

Genom att Utsikten 2 har tecknat en fullvärdesförsäkring för fastigheten där ett kollektivt bostadsrättstillägg är inkluderat behöver du som enskild medlem alltså inte teckna någon sådan tilläggsförsäkring till din normala hemförsäkring. Det tillägget har Föreningen sett till att du som lägenhetsinnehavare redan har.

Hälsningar
Info/Utsikten 2

PS. Även om man inte är nyinflyttad kanske man har anledning att se efter hur det förhåller sig! Kanske har du en extrautgift som är onödig?