Nya styrelsen drar igång

Efter att ha konstituerat sig som styrelse vid ett snabbmöte i anslutning till vår årsstämma den 13 maj har vår nya styrelse nu haft sitt första ordinarie sammanträde. Hur fördelningen av arbetsuppgifterna kommer att bli bland ledamöterna är inte i detalj beslutat ännu. Så snart det skett kommer det att anslås på hemsidan.
Att ordföranden heter CATHARINA RIZELL vet vi dock redan, eftersom ordförandeposten alltid väljs på stämman. Redan vid det konstituerande mötet bestämdes också att STEFAN SCHELIN fortsätter som föreningens kassör och ekonom. Ny som sekreterare men redan insatt i styrelsearbetet, eftersom hon valdes till styrelsen förra året, blir INGELA BENGTSSON.
Och här kommer hennes första rapport från styrelsens möte den 22 maj:

”Sammandrag från styrelsens möte 2013-05-22

- De nya ledamöterna Olof Bergström och Mats Conradsson hälsas välkomna.

- Ordförande informerar om att ett antal medlemmar begärt kompensation i samband med reparationer p.g.a. vattenskadan. Kraven vidarefordras till Fredrik Holmberg, NCC. Styrelsen betonar att eventuell kompensation fördelas så rättvist som möjligt.

- Styrelsen avser att även fortsättningsvis använda Grontmij som föreningens oberoende konsult för besiktningar av fasad och granskning av taken.

- Styrelsen uppmanar medlemmarna att tänka på att byta batterier i brandvarnarna inför semestrarna.

- Styrelsen beslöt att skicka brev till MFS med anledning av att vi anser att avtalet om snöskottning inte följts och att eventuellt skadestånd kommer att ställas.

- Ett lån på 22,4 miljoner förfaller i juni och offerter har begärts från tre olika långivare. Likviditeten är fortsatt god.

- Angående balkongenkäten så kan man se att de flesta har problem med att stänga dörrar till balkongerna alternativt stänga balkongrutorna. Styrelsen återkommer med åtgärdsprogram.”

Inforedaktörens anmärkning:
MFS är ett företag som kontrakterats av föreningen att ta hand om vår tekniska förvaltning, d.v.s. göra smärre reparationer, byta lampor och annat liknande, kort sagt hålla efter skötseln av fastigheten, därav namnet fastighetsförvaltare. Bland deras uppgifter har också ingått att ansvara för snöskottning på taken.