Omvandlingen av Danvikens Hospital till hotell har börjat?

Den som någon av de senaste dagarna passerat genom Barockparken har kunnat konstatera att en febril aktivitet pågår vid den gamla 1700-talsbyggnaden. Byggkontor och containrar står utanför och en massa jobbare med skottkärror, hackor och borrar i händerna är i full aktivitet inne i Danvikens Hospital. Vad händer?
På Konstantin Irinas vanligtvis välunderrättade hemsida för Västra Sicklaön kan man läsa följande:

"Staket, byggcontainrar och ökad aktivitet i Danvikens Hospital avslöjar att arbetet med omvandlingen av byggnaden från 1700-talet till Qvarn Residence No. 1725 har påbörjats av Lars Lindéns byggkoncern Mindhouse.
Enligt information från början av 2013 kommer Danvikens Hospital att vara klar i slutet av 2013 och inhysa:

- 30 sviter i ett så kallat longstay-koncept, alltså långtidshotell; Sviterna ska ligga till höger och vänster om centralrummet som tidigare har varit en kyrka; De flesta takstolar tas dock bort för att kunna ha sviter även på vinden;

- en restaurang

- ett museirum på vinden där hela takkonstruktionen bevaras bakom en glasvägg."

Den som vill läsa mer och se bilder kan gå in på http://vastrasicklaon.wordpress.com/2013/09/21/danvikens-hospitals-omvan...

Eftersom Danvikens Hospital är en av delägarna i SQSF, vår egen samfällighet, torde man kunna utgå från att SQSF:s styrelse har fått tillfälle att yttra sig om planerna att låta byggnaden bli ett långtidshotell. I SQSFs protokoll från den 13 februari omnämns under punkten "Övriga frågor" "ambitionen att starta ett s.k. "Long Stay Hotell" efter sommaren" samt att bygglov beviljats. Ytterligare information om detta projekt utlovas enligt protokollet i april eller maj, men någon sådan har ännu inte presenterats för de boende i området!

Hälsningar
Info/Utsikten 2