Skurkar och banditer i garaget!

Vi har länge varit förskonade från de upprepade bilinbrotten i garaget, som inträffade alltför ofta, innan vi installerade nya portar och kameraövervakning. Men nu har det skett igen. Ovälkomna gäster har smitit in och brutit sig in i en bil och slagit sönder rutan i en annan.
Man har konstaterat, att skurkarna tog sig in genom att utnyttja stunden efter att en bil kört ut. När bilen avlägsnade sig utan att vänta på att porten stängts, passade en yngling på att gå in och spärra stängningsautomatiken. Strax därpå körde två bilar in genom porten och försvann upp på nionde våningen, där de sedan stannade. Man hoppas nu att ett närmare studium av det som spelats in av de olika övervakningskamerorna ska ge klarhet i vilka inkräktarna var och vad de hade för sig - förutom det nämnda bilinbrottet.
Efter ungefär femtio minuter körde de oinbjudna gästerna ut i kölvattnet efter en bil som kom från sjunde våningen och öppnade utfartsporten. Den bilen brydde sig inte om att kontrollera att porten stängdes. Det utnyttjade inkräktarna som obemärkt kunde ta sig ut.

Nu vill Monica Björkenbeck, vår styrelseledamot på SQSF, veta om du har lagt märke till något som kan ha med det inträffade att göra. Har du observerat något suspekt, tveka i så fall inte att rapportera till Monica!
Av ovanstående kan vi lära:
- se till att portarna stängs efter dig, när du kör ut eller in! Det är i ”tomrummet”, innan porten stängs, som skurkarna slår till!
- om portarna står öppna, försök ta reda på varför. Det kan bero på att fotocellssensorn har täckts över eller på annat sätt satts ur funktion. Då stängs inte portarna, vilket innebär fritt fram för ohederliga såväl som hederliga att ta sig in i garaget.
- var uppmärksam på bilar eller andra fordon som står i tunneln och ”väntar” på ett omotiverat sätt! Dunkelt uttryckt, javisst, men klok som du är förstår du nog vad som menas!

Info/Utsikten 2