Tjuvar och banditer!

Det finns alltid ormar i paradiset och det finns tyvärr alltid inbrott och tjuverier även i de lugnaste områden. Nu har vi i Saltsjökvarnsområdet drabbats. Följande meddelande har inkommit från vår samfällighet!

”Tidigt på kvällen den 7 december skedde inbrott i tre lägenheter på Bageribacken. Alla lägenheterna ligger i markplan. Tjuvarna tog sig in från innegården och bröt upp fönster och en altandörr.
Lyckligtvis har man inte förstört alltför mycket utan koncentrerat sig på att dra ut lådor och gå igenom dem för att finna kontanter och smycken. Polisen har kopplats in och säkrat vissa fotspår.
En boende få Hästholmsvägen såg en person hoppa ut från ett lägenhetsfönster varefter polisen snabbt larmades. Två av ägarna är bortresta men har underrättats av grannar som har nycklar till de berörda lägenheterna.
Med anledning av ovanstående finns det all anledning att öka vaksamheten och att de som bor i marklägenheter ser över sina lås, vid behov förstärker fönsterkarmarna, håller lampor tända och gärna en radio påslagen.
Samtidigt kan de som bor i Brf Saltsjöqvarn1 konstatera att man under sina tolv år bara haft ett inbrott tidigare.

Styrelsen för SQSF”

PS. På polisens hemsida (www.polisen.se) kan man leta sig fram till ett dokument som heter ”Tillfället gör tjuven”. Där får man en del tips om vad man ska tänka på och hur man kan skydda sig.

Info/Utsikten 2