Tystare framtid!

Gunnar Huss, vår ständigt aktive medlem, håller sig à jour med vad som händer inom Saltsjöqvarnsområdet.  Nu kan han förmedla en angenäm nyhet.

   Det är Peter Mattsson, ordförande i SQSF, som besvärat sig över trafikbullret från Värmdöleden och i synnerhet bullret och larmet som Saltsjöbanan åstadkommer varje gång ett tåg passerar över Danvikstullsbron. Från Tomas Ramstedt som är projektledare för upprustningen av Saltsjöbanan hos SL har han fått följande besked:

"Hej Peter,

Upprustningen av Saltsjöbanan är påbörjad och det ingår bland annat att genomföra bulleråtgärder. En bullerkartläggning är genomförd och utifrån resultatet kommer det att genomföras bulleråtgärder under perioden 2015 till 2018 på Saltsjöbanan. Saltsjöbanan kommer att få Henriksdal som slutstation från och med hösten 2015 och ett antal år framåt.

   Danvikstullsbron är i behov av byte vilket planeras att genomföras under perioden när Henriksdal är slutstation. Det planeras inte att genomföra några åtgärder på befintlig bron eftersom att den är behov av byte och att det inte kommer att gå någon trafik på bron under ett flertal år. En ny bro kommer att ha samma bullerkrav som övriga Saltsjöbanan.

Hälsningar
Tomas Ramstedt
Projektledare Upprustning Saltsjöbanan"