Undvik brobesvär! Ta sjövägen!

Nu när reparationerna av Danviksbron sätter igång med förväntat trafikelände som följd kan det vara värt att överväga att utnyttja sjövägen till och från stan. Och lagom till högsäsongen sker påtagliga förändringar.
På Sjövägen-trafikens hemsida tillkännages nämligen följande:

”SjöVägen-trafiken tas nu över fr.o.m. den 1 april av SL med Rederi AB Ballerina som operatör. Det innebär att enbart SL-biljetter (periodbiljetter, reskassan/remsan samt SMS-biljetten) kommer att gälla ombord – men inga SjöVägen-biljetter. Det går heller inte längre att köpa biljetter ombord på båtarna – dessa kan endast köpas via SL-ombud, se vidarewww.sl.se ”

Också på SL:s hemsida under ”Ta båten med SL Access-kortet” finns sedan en tid följande korta tillkännagivande:

"Från och med 1 april gäller samtliga SL-biljetter för resa med Sjövägen."

Därför torde man kunna utgå från att ovanstående är riktigt, trots att datumet den 1 april kan få en att tveka. I synnerhet som försäljaren på SL:s biljettcenter vid Slussen i går, skärtorsdag, svävade på målet och vare sig ville bekräfta eller dementera riktigheten i den aviserade förändringen.

En ny tidtabell börjar också gälla fr.o.m. den 1 april. Den sträcker sig fram t.o.m. den 8 december.
Gå in på www.sjovagen.nu och läs mer! Där hittar du både den just nu aktuella tidtabellen och den som börjar gälla den 1 april.

Info/Utsikten 2

Skrivet av keweza 29 mars, 2013 - 11:26