Vattenskadan - lägesrapport per 18 juni 2013

Delar av styrelsen hade ett möte med representanter från NCC, Ulf Winquist och Claes Sjöberg, i tisdags och här kommer lite information från det mötet.

LÄGENHETERNA
Ulf rapporterade att samtliga skadade lägenheter är åtgärdade och klara invändigt. Målningsarbetet är färdigt i källaren och trapphuset i Sjökvarnsbacken 4. För de lägenheter som är inplastade har det gjorts hål i plasten för att man ska kunna vädra från åtminstone ett fönster. Dessa hål kommer att sättas igen när putsfirman börjar spruta fasaden.
TAKET
Snickeriarbetet är färdigt på båda hustaken. Vad som återstår är plåtarbetet samt att lägga tillbaka värmekabeln. Stuprören kommer att sättas på plats när fasaden är färdig.
FASADEN
OBM Fuktteknik AB utför för närvarande en fukt och statuskontroll av fasaden. Uppdraget omfattar fuktindikering av utvändig gips där NCC har frilagt gipsen samt stickprovsmätning i regelstommen. Dessutom görs stickprovsmätning med fuktkvotsmätare i väggkonstruktioner som ej frilagts. De gör också en kontroll av plåtdetaljer och infästningar. Arbetet förväntas vara färdigt nästa vecka. Den första rapport vi fått säger att inget av de uppmätta värdena i trä eller gips ligger över gränsvärdet för mikrobiell aktivitet.
Putsfirman jobbar på och gör inget semesteruppehåll. De håller på att återställa väggarna och byter ut skadade delar. På de väggar som rivits byter de ut alla fönsterbleck. Det blir två lager puts med en torktid av en vecka emellan. Hela fasaden på de väggar som rivits kommer att målas och skarvarna flexas ihop. Socklarna tar de sist när ställningarna är rivna.
STÄLLNINGARNA
Som det ser ut nu ligger man före tidsplan och rivning av ställningarna förväntas ske något tidigare än planerat. På Sjökvarnsbacken 4 börjar man troligen riva i mitten av augusti och någon vecka senare på Sjökvarnsbacken 6.

Vi tackar för ert tålamod under pågående arbeten.
Vid pennan!
Yvonne de Waern, representant för BRF Utsikten 2