Arbete på kajen 13-14 november

Stockholm Vatten och Avfall informerar om kommande arbete inför ny avloppsledning

Stockholm Vatten och Avfall (SVOA) behöver utföra en förberedande undersökning i området i samband med detaljprojekteringen av den nya utloppsledningen. Det är en kärnborrning i berg som behöver genomföras för att få en bättre uppfattning om bergnivån längs ledningsgraven och i anslutning till befintlig konstruktion samt för att kunna göra en kartering av sprickgrupper i området. Det är två hål som kommer borras och de kommer vara ca 9 meter djupa med en dimension på 56x42 mm.

Inför dessa arbeten kommer även en mättekniker komma ut och sätta ut punkterna med stakkäppar. Kärnborrningen kommer utföras av en liten bandvagn försedd med kärnborrmaskin. Denna kommer komma på lastbil längs kajen och för att sedan röra sig fram till punkterna för kärnborrningen, se markering i bild nedan. Ingen vegetation kommer att tas bort och återfyllning av hålen sker efter genomförd borrning. SVOA:s entreprenör ansvarar för tillstånd och att hägna in aktuellt område och säkerheten inom och i anslutning till arbetsområdet.

Arbetet planeras att utföras den 13-14 november (själva borrningen tar betydligt kortare tid och sker inom dessa två dagar).

Om ni har några frågor eller synpunkter får ni gärna höra av er innan till SVOA, tel 08-522 120 00.